ОНЛАЙН КУРС „ВЪВЕДЕНИЕ И ОСНОВИ НА РАБОТАТА С ADOBE PHOTOSHOP при обработка на фотографски изображения" 14 Март - 04 Май 2023 г.
Максимален брой участници: 32

Платформа:
Курсът ще се провежда онлайн в платформа Zoom чрез споделен екран.

Продължителност:
14 Март - 04 Май 2023 г. /16 редовни урока, 8 седмици с по 2 занятия всяка седмица/, всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. до 20:15 ч. /10 минути почивка в средата на всяко занимание/.
5 допълнителни консултации от по 1 ч. и 15 мин. за цялата група за времето на курса във време, което ще определим заедно с курсистите, така че по възможност да е максимално удобно за повечето, както и да е съобразено с материала и трудностите по усвояването му.



Програма:



14 Март 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Въведение във концепсията на Photoshop като софтуер /какво представлява и какви възможности ни дава/. Фундаменталните за фотошоп слоеве и маски, обяснени достъпно и подробно с примери. Липсата на добри знания за работата на слоевете и маските във Photoshop често е основният проблем при повечето занимаващи се с обработка на снимки затова, аз считам, че тази част от основата на този софтуер е най-важна.


16 Март 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Празен слой във Photoshop, какво представлява той и защо ни е полезен.
-Фотографски инструменти във Photoshop – въведение и практически примери – 1-ва част


21 Март 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Фотографски инструменти във Photoshop – въведение и практически примери – 2-ра част


23 Март 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Фотографски инструменти във Photoshop – въведение и практически примери – 3-та част


28 Март 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Слоеве за настройки/Adjustment Layers във Photoshop – 1-ва част


30 Март 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Слоеве за настройки/Adjustment Layers във Photoshop – 2-ра част


04 Април 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Слоеве за настройки/Adjustment Layers във Photoshop – 3-та част


06 Април 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Най-често използвани филтри във фотошоп /Liquify, Gaussian Blur, изострящи филтри/


11 Април 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Blend If във фотошоп. Това е една от най-удобните и лесни за работа опции за прецизно селектиране на области от снимката на база техните светлинни стойности - изключително полезна за фина работа по снимки от всички жанрове на фотографията, даваща ни възможност да работим по светлината и цвета в тези области от снимката, както и да контролираме техния обхват.


13 Април 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Локално изсветляване и потъмняване във Photoshop – въведение, обяснение и съвети за използването му.


18 Април 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
-Въведение в тонирането и базови методи за ползването му.


На този етап теоретично и донякъде практически би следвало да сте наясно с базовите методи на работа, които се използват във Photoshop. Ще научите каква е последователността на работа, така че да работите целенасочено, достатъчно бързо и успешно. ОПИТЪТ МИ ПОКАЗВА, ЧЕ НА ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ЗАНИМАВАЩИТЕ СЕ С ФОТООБРАБОТКА ЛИПСВА ПРАВИЛНАТА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА РАБОТА. ТОВА Е ЕДНО ОТ НАЙ-ЦЕННИТЕ НЕЩА, КОИТО ЩЕ НАУЧИТЕ В ТОЗИ КУРС. Оттук нататък ще ги използваме наученото практически върху различни видове снимки – портрет, пейзаж и др., така че да станете по-уверени в знанията си и да натрупате една прилична практическа основа до края на курса. Ще получавате от мен работни файлове, ако смятате, че не разполагате с подходящи ваши снимки, които в свободното си време ще обработвате и ще разглеждаме, тоест ще получавате обратна връзка за кое грешите и как да го коригирате. Ще научите каква е последователността на работа, така че да работите целенасочено, достатъчно бързо и успешно.


20 Април 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика. Ще работя по снимки с методите, които сте усвоили, така че да затвърдите знанията. Вие ще работите самостоятелно между часовете и ще обсъждаме резултатите.


25 Април 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика. Ще работя по снимки с методите, които сте усвоили, така че да затвърдите знанията. Вие ще работите самостоятелно между часовете и ще обсъждаме резултатите.


27 Април 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика. Ще работя по снимки с методите, които сте усвоили, така че да затвърдите знанията. Вие ще работите самостоятелно между часовете и ще обсъждаме резултатите.


02 Май 2023 г. /вторник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика. Ще работя по снимки с методите, които сте усвоили, така че да затвърдите знанията. Вие ще работите самостоятелно между часовете и ще обсъждаме резултатите.


04 Май 2023 г. /четвъртък/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика. Ще работя по снимки с методите, които сте усвоили, така че да затвърдите знанията. Вие ще работите самостоятелно между часовете и ще обсъждаме резултатите.

За срока на курса извън часовете ще има 5 допълнителни консултации за цялата група в определено от мен време. Всяка от консултациите ще бъде с продължителност от 1 ч. и 15 м. Това е времето, в което може да обсъждаме затрудненията ви, а също така и да задавате въпроси. Освен това всеки от участниците, ще получи индивидуално и еднократно 30 минути по време на курса за консултация в удобно за него и мен време, които ще са на негово разположение за въпроси. В тези индивидуални консултации могат да участват всички, ако имат възможност и желание, но въпросите се задават само от конкретния участник.

Всеки участник има право да гледа на запис чрез онлайн достъп до 6 пъти за времето на курса в рамките на 4 дни запис от съответна лекция, ако поради една или друга причина не е успял да присъства на нея. Съветвам ви обаче да присъствате.


*Запазвам правото си да внеса дребни корекции в програмата като например, ако изостанем с усвояването на нещо в определено занятие, да го продължим накратко следващия път, защото информацията като трудност е различна и част от нея може да върви по-гладко, а друга не. За мен основното нещо е да я усвоите, затова дори и дадена тема да се разтегли по-дълго, това ще е от Ваша полза. Това ще бъде за сметка на тема, която по-лесно се асимилира. Освен това винаги можем да решим част от някое/някои от последните 5 практически занятия да бъде използвано за изясняване на някоя материя, която ви се е сторила по-сложна в рамките на предишните часове.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСА, ЗА УЧАСТНИЦИТЕ И ЦЕНА:

След около 5 годишен опит в провеждане на различни обучения на тема фотографска обработка, включително и индивидуални, смятам че основното, което липсва на фотографите във връзка с обработката на изображения е основата на работа с обработващия софтуер. С този курс нямам за цел да предам всичките си знания за софтуера, а фундаменталните такива, свързани с ползването му, защото:
-Добрата основа е предпоставка за бъдещо надграждане върху нея.
-Добрата основа остава завинаги и дава възможност за работа по изображенията по определен ред, тоест създава у вас последователност, което превръща работата ви от хаотична в последователна и организирана.
-Систематизираните основни знания дават възможност за по-успешно избиране на посока във фото-обработката както и за самоусъвършенстване. Курсисти, които са успели да натрупат основни знания обикновено в даден момент стигат до етап в развитието си, в който могат да добавят към знанията си самостоятелно и да надграждат уменията си в необятния свят на обработващия софтуер, защото са усвоили правилно основните процеси.
-Фото-обработката е комплицирана и не се учи на парче. Парчета могат да се добавят само към основата, ако я има и е правилно изградена.
Полза от курса ще имате, ако през времетраенето му отделяте част от свободното си време, за да практикувате наученото, докато е прясно в паметта ви. Самостоятелната практика е най-важна в това обучение. Ако разчитате само на информацията по време на занятията, тя ще ви е интересна, но няма да ви е полезна, тъй като само практиката ражда умения и затвърждава знания.


Цената на курса е 450 лв. за участник с включен ДДС. Записването в курса става със заплащане на авансова вноска от 120 лв /авансовата вноска ви гарантира място в курса/, а остатъкът от 330 лв. се заплаща до 10 Март 2023 г. В случай, че се откажете от курса след заплащане на авансовата вноска и не платите остатъка до определената дата, авансовата вноска не се възстановява и губите мястото си в курса, освен ако нямаме специална договорка за отсрочка във второто плащане. Ще получите фактура за извършеното плащане. Местата са ограничени до 32. Няма да приемам допълнителни участници след като тази бройка бъде достигната. В случай на неосъществяване на курса по причини, зависещи от мен, платената сума ще ви бъде възстановена в рамките на 7 дни /Моля имайте предвид, че до момента нямам обявен и непроведен курс/. В случай на форсмажорни обстоятелства, които възпрепятстват курса и не зависят от мен /например режим на подаване и прекъсване на електричество, голяма авария възпрепятстваща интернет връзките за по-сериозен период  и др. форсмажорни обстоятелсва, курсът ще се проведе при първа възможност и нов график/.

Телефон за записване и въпроси: 0888334919




Back to Top