ОНЛАЙН КУРС „Ретуш на портрет във Photoshop" с Илиян Божинов
13 Март - 03 Май 2023 г.
Максимален брой участници: 32

Платформа:
Курсът ще се провежда онлайн в платформа Zoom чрез споделен екран.

Продължителност:
13 Март - 03 Май 2023 г. /8 седмици/, всеки понеделник и сряда от 18:30 ч. до 20:15 ч. Общо 16 занимания с продължителност по 1:45 мин. с 10 минути пауза в средата на всяко занимание/, 5 допълнитени консултации по 1 ч. и 15 мин. за цялата група, 1 индивидуална консултация от 40 мин. за всеки участник по време на курса



Програма:

13 Март 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Статегия и правилна последователност при работата във Photoshop при обработка на портрет, Празен слой за работа, Филтър Liquify.
  Последователността е най-подценяваната част от занимаващите се с ретуш, а всъщност е най-важната. Ще обясня и покажа как да пореждате работата си и да работите, така че всичко, което се случва да е недеструктивно и да имате възможност да коригирате дори и в края грешка, допусната в началото на обработката. Повечето хора работят като постоянно обединавяват слоеве и всъщност по този начин "замазват" грешките си, от което страда качеството на изображението.

15 Март 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Основни методи за работа по светлината - коригиране на светлината, локално изсветляване и потъмняване, глобална работа със светлината в снимката с подробности.
1ва част


20 Март 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Основни методи за работа по светлината - коригиране на светлината, локално изсветляване и потъмняване, глобална работа със светлината в снимката с подробности.
2ра част

22 Март 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Blend If и Apply Image - Прецизни методи за таргетиране на определени области от снимката на база светлина, така че да имаме тотален контрол върху тези области, за да работим по светлината и цвета в тях. Smart Object
1ва част

27 Март 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Blend If и Apply Image - Прецизни методи за таргетиране на определени области от снимката на база светлина, така че да имаме тотален контрол върху тези области, за да работим по светлината и цвета в тях. Smart Object
2ра част

29 Март 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Работа по текстура и изравняване на тоновете в портрет. Ще покажа 2 метода на работа, които използвам аз, в това число Frequency Separation, като двата метода на работа са много сходни/, Изостряне с High Pass филтър.
1-ва част

03 Април 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Работа по текстура и изравняване на тоновете в портрет. Ще покажа 2 метода на работа, които използвам аз, в това число Frequency Separation, като двата метода на работа са много сходни/, Изостряне с High Pass филтър
2-ра част

05 Април 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Работа по текстура и изравняване на тоновете в портрет. Ще покажа 2 метода на работа, които използвам аз, в това число Frequency Separation, като двата метода на работа са много сходни/, Изостряне с High Pass филтър
3-та част

10 Април 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/Тониране и селективно тониране на определени области от портрета на база светлинното им разграничаване и таргетиране, цветова корекция с HSL слой.


12 Април 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Обобщение и структуриране на цялата информация дотук, така че комфортно да се захванем с обработката на портрет от начало до край в следващите изключително практически часове. Въпроси и отговори.


17 Април 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика - ретуш на портрет от начало до край.

19 Април 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика - ретуш на портрет от начало до край.

24 Април 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика - ретуш на портрет от начало до край.

26 Април 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика - ретуш на портрет от начало до край.

01 Май 2023 г. /понеделник/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика - ретуш на портрет от начало до край.

03 Май 2023 г. /сряда/ 18:30 – 20:15 ч. /10 минути пауза в средата на занятието/
Практика - ретуш на портрет от начало до край.



Бих желал да уточня, че курсовете, които провеждам не са сухо теоритични и много бих желал по време на занятията да има диалог. Това е най-ценното от курса. Само когато има зададени въпроси, има и отговори. Това помага за усвояването на знания. Един от малкото преподаватели съм, които не се страхуват от въпроси и целта в курсовете ми е била винаги да да дам определено количество знания, а не нереалистично да обещавам знания. Тъй като това е двустранен процес, моля възползвайте се от възможността за диалог, така че да изясняваме това, което ви затруднява. Това е и причината да предлагам групови и индивидуални консултации за срока на курса, които са включени в цената му.
За срока на курса извън часовете ще има 5 допълнителни консултации за цялата група в определено от мен време. Всяка от консултациите ще бъде с продължителност от 1 ч. и 15 мин. Това е времето, в което може да обсъждаме затрудненията ви, а също така и да задавате въпроси, което не означава, че по време на лекциите това е невъзможно. Напротив, и по време на лекциите приветствам диалога. Освен това всеки от участниците, ще получи индивидуално и еднократно 40 минути по време на курса за самостоятелна консултация в удобно за него и мен време, които 40 минути ще са изцяло на негово разположение за въпроси. В тези индивидуални консултации могат да участват всички, ако имат възможност и желание, но въпросите се задават само от конкретния участник.

Всеки участник има право да гледа на запис в рамките на 5 дни до 5 пъти за времето на курса съответна лекция, ако поради една или друга причина не е успял да присъства на нея. Съветвам ви обаче да присъствате.


*Запазвам правото си да внеса дребни корекции в програмата като например, ако изостанем с усвояването на нещо в определено занятие, да го продължим накратко следващия път, защото информацията като трудност е различна и част от нея може да върви по-гладко, а друга не. За мен основната цел е да я усвоите, затова дори и дадена тема да се разтегли по-дълго, това ще е от Ваша полза. Това ще бъде за сметка на тема, която по-лесно се асимилира. Освен това винаги можем да решим част от някое/някои от последните 6 практически занятия или някоя от груповите консултации да бъдат използвани за изясняване на някоя материя, която ви се е сторила по-сложна в рамките на предишните часове.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КУРСА, ЗА УЧАСТНИЦИТЕ И ЦЕНА:

След около 5 годишен опит в провеждане на различни обучения на тема фотографска обработка, включително и индивидуални, смятам че основното, което липсва на фотографите във връзка с обработката на изображения е правилната структура на работа.
-Добрата основа е предпоставка за бъдещо надграждане върху нея.
-Добрата основа остава завинаги и дава възможност за работа по изображенията по определен ред, тоест създава у вас последователност, което превръща работата ви от хаотична в последователна и организирана.
-Систематизираните основни знания дават възможност за по-успешно избиране на посока във фото-обработката както и за самоусъвършенстване. Курсисти, които са успели да натрупат основни знания обикновено в даден момент стигат до етап в развитието си, в който могат да добавят към знанията си самостоятелно и да надграждат уменията си в необятния свят на обработващия софтуер, защото са усвоили правилно основните процеси.
-Фото-обработката е комплицирана и не се учи на парче. Парчета могат да се добавят само към основата, ако я има и е правилно изградена.
Полза от курса ще имате, ако през времетраенето му отделяте част от свободното си време, за да практикувате наученото, докато е прясно в паметта ви. Самостоятелната практика е най-важна в това обучение. Ако разчитате само на информацията по време на занятията, тя ще ви е интересна, но няма да ви е полезна, тъй като само практиката ражда умения и затвърждава знания.


Цената на курса е 490 лв. за участник с включен ДДС. Записването в курса става със заплащане на авансова вноска от 150 лв /авансовата вноска ви гарантира място в курса/, а остатъкът от 340 лв. се заплаща до 10 Март 2023 г. В случай, че се откажете от курса след заплащане на авансовата вноска и не платите остатъка до определената дата, авансовата вноска не се възстановява и губите мястото си в курса, освен ако нямаме специална договорка за отсрочка във второто плащане. Ще получите фактура за извършеното плащане. Местата са ограничени до 32. Няма да приемам допълнителни участници след като тази бройка бъде достигната. В случай на неосъществяване на курса по причини, зависещи от мен, платената сума ще ви бъде възстановена в рамките на 7 дни /Моля имайте предвид, че до момента нямам обявен и непроведен курс/. В случай на форсмажорни обстоятелства, които възпрепятстват курса и не зависят от мен /например режим на подаване и прекъсване на електричество, голяма авария възпрепятстваща интернет връзките за по-сериозен период  и др. форсмажорни обстоятелсва, курсът ще се проведе при първа възможност и нов график/.

Телефон за записване: 0888334919




Back to Top